Verse eierpasta & gegrilde veggies #lekkerzomers

Zin in een lekkere & gezonde pasta? Dan moet je dit receptje zeker eens maken.
Gegrilde groenten zijn sowieso heel erg lekker, combineer dat met verse spaghetti, een beetje olijfolie en Parmezaanse kaas en je hebt een lekker bord pasta klaar 🙂

Wat heb je nodig om deze pasta te maken voor 4 personen?

-2 zakken verse spaghetti = 500 gr (ik kies deze van het merk Rana, verkrijgbaar in het koelvak bij de meeste supermarkten)
-500 gr fijne groene asperges
-4 rode Marzano tomaten (dat zijn de heerlijke langwerpige)
-3 gele paprika’s
-2 rode paprika’s
-1 handvol verse basilicum
-olijfolie
-Parmezaanse kaas (blok)
-zwarte peper van de molen
-roasted & smoked sea salt ( heerlijk zout dat we cadeau gekregen hebben van lieve vrienden) verkrijgbaar in een kruidenbox bij http://www.hofterhode.be
Een ander zout is natuurlijk ook prima, maar dit geeft toch wel een fijne smaak aan het gerecht omdat het gerecht geen saus bevat.
-1 teen verse look
-1 vers chilipepertje
-curry poeder (hoeveelheid naar smaak)

Hoe maak je het gerecht klaar?

Verwarm je grill voor op de hoge stand.

Spoel de paprika’s, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Leg deze met de bolle kant naar boven op een bakplaat waar je eerst een stuk aluminiumfolie opgelegd hebt. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Zet bakplaat in de oven en laat de paprika’s zwart blakeren, hoe snel dit gaat is afhankelijk van je oven. Tel zeker 10 minuten.. en af en toe kijken hè want het kan snel gaan.
Als ze klaar zijn dan stop je ze best in een plastiek diepvrieszakje, laat dit 5 min afgedekt liggen, dan kan je daarna gemakkelijk de schillen verwijderen.

Zet ondertussen een grote kookpot met water op het vuur en breng aan de kook.

Spoel de tomaten en asperges en snijd de asperges in hapklare stukken. De tomaten in blokjes snijden (moet niet te fijn)
Schenk een beetje olijfolie in een pan, stoof hierin de tomaten op een middelmatig vuur. Pers het teentje look erbij. Even kruiden met het currypoeder en zwarte peper. Voeg na 5 minuten ook de aspergestukken toe en kruid dan ook nog met het zout. Nu mag je het vuur enkele minuten wat hoger zetten, zo kunnen de asperges goed bakken.

Doe de spaghetti in het kokend water en kook “al dente” zoals omschreven op de verpakking. Dit is maximaal 5 minuten..

Tijd om de paprika’s te pellen, dit werkje duurt 5 minuten. Snijd de paprika’s in sliertjes over de lange zijde. Deze mag je nu ook bij de andere groenten mengen om nog even mee te bakken. Het vuur mag nu weer wat lager. Snijd nu ook het chilipepertje fijn en laat kort meebakken.

Tijd om de spaghetti af te gieten en bij de groenten doen. Meng alles voorzichtig onder elkaar, voeg olijfolie naar smaak toe, dit om het kleven tegen te gaan en dit is een beetje de saus..

Hak de basilicum en verdeel over de pasta.

Tijd om op te dienen 🙂 Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.

Smakelijk! 🙂

Bereidingstijd: 25 à 30 min

Plaats een reactie